Contact met overledenen

Het verliezen van een dierbaar persoon of dier is vaak iets wat lang duurt om te verwerken. Hier komen verschillende emoties bij vrij en deze zijn vaak moeilijk te verwerken. Veel mensen worden geholpen door het krijgen van boodschappen van overledenen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om contact met overledenen te krijgen. Lees snel verder om te weten hoe het mogelijk is om contact te krijgen met dierbaren en antwoord op je vraag te krijgen.

Op welke manieren kan je contact met overledenen hebben?

  • Mediums
  • Uittredingen
  • Telepathie
  • Tekens
  • Dromen
  • Het Ouijabord
  • Technologie
  • Drugs

Mediums

Een bekwaam medium kan een zeer goed communicatiemiddel zijn tussen ons en degenen van gene zijde. Het medium ontvangt vaak informatie en heeft op deze manier contact met overledenen. Verschillende mediums kunnen dit op verschillende manieren. Zo heb je helderziende en heldervoelende mediums. Ook zijn er mediums die in een trance komen en op deze manier contact hebben met het hiernamaals. Deze mediums worden trance mediums genoemd.

Uittredingen

Tijdens een uittreding is het goed mogelijk om met overgegane dierbaren te praten aangezien men beiden zich niet in het aardse lichaam maar in het zelfde astrale niveau bevindt.

Telepathie

Telepathisch contact is eigenlijk de meest aangewezen manier om te communiceren met overleden mensen. Zij kunnen perfect onze gedachten en boodschappen ontvangen. In de parallelle wereld(en) is telepathie immers het communicatiemiddel. Het probleem ligt echter bij ons, die in deze wereld leven. Hoewel wij in wezen allemaal in staat zijn om telepathisch te communiceren, zowel zenden als ontvangen, is deze eigenschap bij de meesten van ons niet erg ontwikkeld. Het is daarom niet altijd duidelijk of we een ontvangen boodschap echt telepathisch hebben ontvangen of we het zelf in onze gedachten hebben geproduceerd. Het is belangrijk hierin zeer (zelf) kritisch te zijn. In sommige gevallen is de ontvangen boodschap zo sterk dat mensen die ze ontvangen hebben meer dan honderd procent zeker zijn van de oorsprong!

Tekens

Onze overleden dierbaren gebruiken vaak tekens om onze aandacht te trekken of om ons een boodschap te geven. Enkele klassiekers zijn: het verplaatsen van voorwerpen die meestal te maken hebben met de overgegane persoon, of ook: aan – of uitzetten van lampen of elektrische apparaten enz. Maak je iets vreemds mee? Dan kunnen dit misschien boodschappen van overledenen zijn.

Dromen

Waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van communicatie met onze overgegane dierbaren is via dromen. Zij zijn in staat om in onze dromen in te stappen en ons daarin meestal korte boodschappen te geven. Deze dromen zijn vaak zo direct en krachtig dat we wel degelijk voelen dat het veel meer was dan alleen maar een droom.

Het Ouijabord

De term Ouija komt van het Franse oui en het Duitse ja . Het Ouijabord is een bord met de letters van het alfabet, de cijfers en de woorden ja en nee. Een klein tafeltje komt in beweging onder impuls van de energie van een overleden persoon en vormt woorden, getallen en zinnen. Deze vorm van communicatie met overledenen wordt vaak afgeraden omdat men niet altijd die personen bereikt die men wil bereiken .

Technologie

Met elektronische apparaten zoals cassetterecorders (vroeger bandopnemers), videocamera’s, computers en telefoontoestellen is contact met overledenen eveneens mogelijk. Niet alleen is het mogelijk maar het komt ook vrij regelmatig voor. De grondlegger voor deze methode(n) is de Zweed Friedrich Jorgenson. Hij ontdekte bij toeval deze communicatiemethode. Ook worden op foto’s en film grote aantallen overleden mensen en dieren vastgelegd.

Drugs

Onder invloed van sommige drugs kan men ook in contact komen met personen aan gene zijde. Op deze manier krijgen ze boodschappen van overledenen door. Dit is uiteraard een niet aan te raden methode maar ze wordt in sommige culturen wel toegepast door o.a. sjamanen.

Waarom zoeken de overledenen contact?

Nadat de persoon is overleden tracht hij meestal contact op te nemen met zijn dierbaren om hen gerust te stellen. Dit kan gebeuren direct (een uur) of langer (bijv. een jaar) na het overlijden. Soms kan de overleden persoon (de geest, of de persoon in zijn astrale lichaam) worden waargenomen. Deze waarnemingen komen, ongeacht de achtergrond of opleiding van de personen, over de hele wereld voor.

Communiceren met overledenen

Het is niet alleen mogelijk om overleden personen waar te nemen, maar soms is het eveneens mogelijk om met hen tegelijk te communiceren. Dit gebeurt hoofdzakelijk op telepathische wijze. Voor degenen die aan de andere zijde verkeren is het heel gemakkelijk om onze gedachten (telepathische communicatie) op te vangen, onderling gebeurt de communicatie aan gene zijde immers altijd telepathisch. Voor ons is dat echter een stuk moeilijker maar niet onmogelijk.

Boodschappen van overledenen voor jou?

Misschien heeft een dierbaar iemand nog wel een boodschap voor jou of je familieleden. Die o zo belangrijke laatste woorden die helaas niet gezegd konden worden. Misschien wil jouw dierbaar persoon je wel vertellen waar hij of zij spijt van heeft gehad en zorgen dat jij niet dezelfde fout maakt. Gelukkig zijn er mensen die met overledenen kunnen communiceren. Ben je een dierbare verloren en weet je dat diegene jou iets wil vertellen of jij diegene toch nog even wilt voelen? Twijfel dan niet en bel een van onze mediums.