Uitleg Zhineng Qigong

Zhineng Qigong is het samenkomen van beweging en meditatie een leefwijze die in China door Dr. Pang Ming werd ontwikkeld. Het laat jou de kracht en de rust van lichaam en geest ervaren.

Zhi kun je vertalen als wijsheid, neng als waar potentieel, qi= universele levenskracht, gong= oefening.

Het brengt je meer en meer in contact met je ware zelf en jouw unieke talenten. De eenvoudige oefeningen helpen blokkades te herkennen, los te laten en lichaam en geest weer met energie op te laden. Lichamelijke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Deze vorm van qigong is door de chinese overheid basis van de klinische onderzoeken erkend als “medisch werkzame behandeling”.

Van de meer dan 3000 bestaande vormen van Qigong, kregen slechts 7 soorten deze erkenning. De filosofie van de totaliteit die Dr. Pang Ming als uitgangspunt nam voor het ontwikkelen van deze Qigong vorm, gaat ervan uit dat alles een is, dat alles uiteindelijk uit dezelfde materie is opgebouwd (qi) en derhalve met elkaar verbonden is en elkaar beïnvloedt (iets wat door de quantumfysica beaamd lijkt te worden).

Het is door Dr. Pang Ming ontwikkeld om dit op een diep niveau te ervaren, Zhineng Qigong versterkt je intuïtie maakt je krachtig Zhineng Qigong helpt mensen die hun prestaties willen verbeteren, ondersteunt bij het behalen van doelen. Kenmerken van Zhineng Qigong zijn eenvoud en kracht, zachtheid en effectiviteit. Vooral bij dagelijkse beoefening zie je snel resultaat.