Werken met gidsen:

Intutief weten we allemaal dat er veel meer tussen hemel en aarde is dan alleen de fysiek waarneembare wereld. Vaak wordt dit de spirituele, onzichtbare of onstoffelijke wereld genoemd. Vanuit deze onstoffelijke wereld worden we door onze Gidsen in ons groeiproces als mens op subtiele manier begeleid

Van nature menen mensen dat elke gedachte in hun hoofd van zichzelf afkomstig is. Wanneer iemand een vraag aan zijn Gids stelt en spontaan een soort ingeving krijgt, denkt hij: Oh, dat doe ik zelf.
Maar op den duur kan het zijn dat die ingevingen zo raak en zo bruikbaar zijn dat men gaat twijfelen.
Het zijn dermate nuttige, handige en bruikbare antwoorden dat die twijfel aan je Gids vanzelf wegsmelt en je ermee leert praten als met je buurman.

Onderstaand een rijtje basiskenmerken van Gidsen:

1. Een Oergids of Hoofdgids is vrijwel altijd iemand uit een vorig leven.
2. Het is een oudere ziel, ook wel oudere broer of zuster genoemd, die het wiel van incarnatie achter zich heeft gelaten, m.a.w. zonder verdere intenties opnieuw naar de aarde te komen.
3. Overledenen, die je tijdens dit leven hebt gekend, worden wel eens hulpgidsen. Een overleden vader, moeder, broer of zus kunnen je nog enige tijd liefdevol begeleiden.
4. Randgidsen zijn vrienden en soms vreemden. Vreemden in die zin dat zij zich tot je aangetrokken voelen en graag een handje helpen.
Randgidsen zijn soms maar een korte tijd aanwezig, gewoon om een bepaalde opdracht te helpen klaren.
5. Oergidsen of Hoofdgidsen blijven de gehele cyclus van incarnaties bij je.

Een Gids heeft als hoofdopdracht jou volkomen vrij te laten, je mag je eigen brokken maken, je eigen karma met vallen en opstaan leren kennen en dat is heel goed.

Jouw eigen Gids, heeft maar een belang, namelijk jouw geluk. Hij/zij geeft die informatie door die nodig is voor jouw geestelijk herstel. De Gids geeft door wat voor jouw genezing essentieel is. Een Gids gaat alleen praten als jij er om vraagt.

Gidsen ‘leven’ in de vierde dimensie. Onze wereld is er een van drie dimensies. In de vierde dimensie bestaat geen tijd en afstand. Ze handelen uit pure en allesomvattende liefde en zijn er altijd voor je. Je hoeft ze maar aan te spreken en hun aandacht is voor honderd procent op jou gericht. Ze grijpen niet in je levenswandel, je bent volledig vrij, een gids dringt NOOIT iets op.

Veel therapeuten, mediums, paragnosten werken samen met hun Gidsen.
Ook in de regressietherapie wordt met Gidsen gewerkt.
Zo heeft Jan Kleyn, paragnost een methode ontwikkeld om zonder hypnose, maar in samenwerking met zijn hoofdgids Leila terug te gaan naar vorige levens.