Uitleg Voetreflexologie

Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten, de handen en de oren. Die plaatsen noemen we ‘reflexzones’.
Massage van deze zones kan energieblokkeringen opheffen en aldus de gezondheid herstellen.

Op de voeten liggen reflexzones die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Wanneer er storingen of blokkades zijn in een orgaan of een ander deel van het lichaam dan weerspiegelt zich dat op de voeten. Deze plek is dan gevoelig of zelfs pijnlijk.

Het doel van voetreflexologie is het bereiken van een natuurlijk evenwicht. De reflexoloog ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen. Door middel van massage van de voeten en het uitoefenen van druk op kunnen de blokkades in het lichaam herkend en behandeld worden. Het geeft verlichting bij alledaagse aandoeningen maar ook kunnen symptomen geheel verdwijnen. In algemene zin kan gesteld worden dat men zich na een behandeling lekker ontspannen voelt.

Voetreflexologie is geen geneeswijze op zich. Het relaxeert en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen n de immuniteit.
Zo kunnen bepaalde klachten verminderen en zelfs geheel verdwijnen. Het is een ideale behandeling al of niet in combinatie met andere geneeswijzen, zowel klassieke als aanvullende.