Tarot legging online door Tarotist

Ben je benieuwd naar een online tarot legging of wil je meer weten over de tarot? Ga er dan rustig voor zitten en lees snel verder. Wil je gelijk zien welke tarotisten er beschikbaar zijn voor een consult? Klik dan hier. Tarot Legging Kaarten door Tarotist op Spirit4U

Wat kun je in dit artikel lezen?

 • Tarotkaarten en de geschiedenis
 • Wat is een Tarotist?
 • Tarot kaarten leggen hoe werkt dat?
 • De Tarot en de liefde
 • Tarot online werkt dit wel?
 • Geïnteresseerd in een Tarot legging?

Tarotkaarten en de geschiedenis

Het woord Tarot stamt af van het Duitse tarock en het Italiaanse tarocchi. Taroch was een synoniem voor dwaasheid in de late 15e en vroege 16e eeuwen. Gedurende de 15e eeuw werd het Trionfi genoemd wat later het Engelse kaartspel trump is geworden. In Brescia werd het rond het jaar 1502 tarocho genoemd. Hierdoor heten de kaarten nu Tarot.

De tarotkaarten begonnen als een spel en de eerste tarotkaarten dateren tussen 1440 en 1450 in Italië. Dit waren de trionfi kaarten waar later de trump kaarten wat wij nu kennen van is afgestamd. Het spel heeft 78 kaarten en bestaat uit 22 zogenaamde trump (troef) kaarten en 56 overige kaarten.

Bekende namen in de wereld van Tarot

Van origine waren de tarotkaarten dus bedoelt als speelkaarten maar rond 1750 is er een manuscript gevonden waaruit bleek dat de tarotkaart ook voor tarot lezingen werden gebruikt. Etteilla oftewel tarotist Jean-Baptiste Alliette was de eerste echte bekende tarotist. Hij heeft de Tarot groot gemaakt door middel van de methode van het lezen van de kaarten te creëren. Etteilla zei ook dat het boek wat hij heeft gepubliceerd een boek een eeuwig medicijn was. De wereld het gecreëerd heeft en dat de eerste kopie van het boek gedrukt was op bladen van goud.

In 1845 publiceerde Marie-Anne Lenormand het Grand Jeu de Mlle Lenormand (Het grote spel van mejuffrouw Lenormand). De helderziende en waarzegster was zo populair dat zelfs Keizerin Josephine, Napoleon en andere grote namen uit de geschiedenis haar tarot leggingen gebruikten om inzichten te verkrijgen.

In 1909 werd door Arthur Edward Waite het Rider-Waite-Smith deck gepubliceerd. Dit was de eerste complete tarot kaartlegging set na die van Etteilla. In dit deck hadden ook de kaarten 2 tot 10 plaatjes. Dit was hiervoor nog niet het geval. De Rider-Waite tarotkaarten zijn op dit moment nog steeds het populairst.

Op dit moment zijn er naast de Rider-Waite tarotkaarten nog verschillende varianten en kaartspelen in omloop. Hieronder zie je een lijst met de drie meest gebruikte tarot decks.

 • Rider-Waite-Smith
 • Tarot of Marseilles
 • Thoth

Wat is een Tarotist?

Het woord ‘tarotist’ heb je vast wel eens gezien. Wat is dit nou eigenlijk? Tarotisten zijn personen die de gave beschikt om inzichten te verkrijgen door het leggen van tarotkaarten. Dit kunnen inzichten zijn over een persoon maar ook over een gebeurtenis. De inzichten kunnen over het verleden, het heden en de toekomst gaan. Tarotist worden kan niet zomaar. Het is nodig dat je spiritueel ontwikkeld bent, je veel ervaring en kennis opdoet en er natuurlijk gevoel voor hebt. Er zijn zelfs universitaire opleidingen voor tarotisten om zich verder te ontwikkelen.


Een Tarot legging hoe werkt dat?

Tarotisten kunnen met behulp van de kaarten inzichten krijgen over de persoon en zijn/haar situatie op dit moment. Deze inzichten kunnen ervoor zorgen dat de persoon betere keuzes kan maken waardoor ook de toekomst van deze persoon kan veranderen. Dit wordt gedaan door het leggen van de kaarten op een bepaalde manier.

Ten eerste is er een verschil in hoe de kaarten worden neergelegd. Dit kan open of gesloten. Bij een open legging worden de kaarten gelijk open gelegd. Een gesloten legging gebeurt door de kaarten eerst gesloten op tafel te leggen. Hierna kan de keuze gemaakt worden om de kaarten één oor één om te draaien of gelijk alle kaarten om te draaien. Beide manieren hebben hun voor- en nadelen en de tarotist beslist welke hij of zij gebruikt.

Verschillende soorten leggingen

Hoeveel kaarten er worden gebruikt en in welke vorm en volgorde deze worden neergelegd verschilt nogal. Vaak ligt het ook aan de vraag die je wilt stellen. Voor elke vraag heb je een methode die hier het beste bij zal passen. Omdat er erg veel verschillende methoden zijn zullen we hieronder een lijst met de meest voorkomende leggingen tonen en deze in het kort uitleggen.

 • Keltisch kruis legging
 • Hoefijzer legging
 • 3 kaarten legging
 • 5 kaarten legging
 • 6 kaarten legging
 • Ja of Nee legging

Er zijn leggingen die eruitzien als een bepaalde vorm. Het Keltisch kruis is een legging die de vorm heeft van een staaf en een bokaal. Deze legging is geïntroduceerd door Arthur Waite de maker van de Rider-Waite kaarten. Dan is er nog de hoefijzer legging. Deze heeft zoals de naam al aangeeft de vorm van een hoefijzer.

Bij de 3 kaarten legging geeft de eerste kaart een inzicht over het verleden, de tweede over het heden en de derde kaart over de toekomst. De 5 kaarten legging wordt vaak gebruikt bij de Lenormand 5 kaarten legging. Een 6 kaarten legging is geschikt wanneer je meer informatie wilt krijgen dan bij de 3 kaarten legging.

Dan is er ook nog een enkele kaart legging. Dit wordt ook wel de Ja of Nee legging genoemd. Hierbij wordt er een vraag gesteld en krijg je een positief of negatief antwoord op je vraag met behulp van de kaart die getrokken wordt. Dit kunnen veel vragen zijn maar hieronder bespreken een veel voorkomend onderwerp. Namelijk het verband van Tarot en de liefde.


De Tarot en de liefde

Zoals ook vaak bij films, boeken, kunst en muziek is liefde het meest voorkomende thema in de wereld van Tarot. Liefde speelt nu eenmaal een hele grote rol in het leven en ook bij een tarot legging vind je dit terug. Veel mensen hebben vragen over hun huidige liefdesrelatie of misschien wel een potentiële nieuwe relatie. De liefde is een breed onderwerp en hierover zijn dus ook eindeloos veel vragen te stellen. Tarot kan veel duidelijk maken over de toekomst van de liefde.

Tarot van de Liefde legging

Bij de legging die Tarot van de Liefde of soms ook Liefdestarot genoemd worden drie kaarten getrokken. Net als bij de normale 3 kaarten legging zijn alle 3 kaarten verantwoordelijk voor een inzicht van een bepaald aspect. Bij de liefde zijn deze aspecten als volgt:

 1. Jezelf
 2. De andere persoon
 3. De relatie

De eerste kaart onthult wat jij precies wilt of zoekt in de relatie en wat jouw gevoelens zijn.

De tweede kaart geeft inzicht in de energie van de persoon. Ook hier wordt duidelijk wat deze persoon voelt en wil in de relatie.

Als laatste geeft de derde kaart inzicht in de relatie zelf. Welke kant de relatie op gaat en misschien wat er zou kunnen verbeteren voor de relatie.

De Tarot van de Liefde legging kan veel duidelijk maken. De krachtige maar eenvoudige legging geeft inzichten over jezelf, je partner en de relatie zelf. Met deze inzichten kan je zelf bepalen hoe jij verder wilt gaan in de relatie. Spoort dit jou juist aan om er nog meer voor te gaan of zou het kunnen dat jullie niet goed bij elkaar passen. De kracht van Tarot ligt in de inzichten ervan maar jij bent degene die hier iets mee kunt doen.


Andere vormen van kaarten leggen

Wanneer mensen aan kaarten leggen denken, denken ze vaak aan Tarot. De meeste mensen weten niet dat er nog veel meer verschillende soorten zijn. Hieronder zie je een lijst met een paar veel gebruikte manieren om kaarten te leggen.

 • Lenormand legging
 • Orakel legging
 • Engelen legging
 • Osho legging
 • Ja en Nee legging

Lenormand kaarten legging

Zoals je eerder al kon lezen zijn deze kaarten geïntroduceerd door Marie-Anne Lenormand. De Lenormandkaarten kunnen snel een duidelijk inzicht geven in een bepaalde situatie. Ook is het mogelijk om voor een gedeelte in de toekomst te kijken.

Verschil tussen Lenormand en Tarot kaarten

Het eerste grote verschil tussen de Lenormand en de Tarot kaarten is dat ze niet hetzelfde aantal kaarten bevatten. Een Tarot deck heeft 78 kaarten terwijl Lenormand decks 36 of 54 kaarten bevatten. Ook zijn de Lenormand kaarten vaak wat concreter als het gaat om de betekenis van de kaarten.

Orakelkaarten legging

Orakelkaarten worden vaak gebruikt om antwoorden en inzichten te verkrijgen op vragen over het leven. In tegenstelling tot de tarotkaarten hebben orakelkaarten geen vaste structuur wat betreft het aantal kaarten. De orakelkaarten hebben vaak per kaart een wat meer vaste betekenis dan de tarotkaart. Voor het leggen van orakelkaarten is er dus ook minder voorkennis nodig dan bij het leggen van tarotkaarten. Ook is het hierdoor erg goed mogelijk om online een orakel legging te doen. De meest bekend zijn de Engelen orakelkaarten.

Engelen orakelkaarten legging

Engelen kaarten hebben niet voor niks afbeelden van engelen op de kaarten staan. Deze kaarten geven namelijk kaarten met altijd een positief advies. De engelen zullen je advies geven waar je iets mee kan verbeteren in je leven. Er zijn veel verschillende soorten engelenkaarten met daarop verschillende engelen die ieder voor een ander gebied staan. Engelenkaarten zijn er voor gemaakt om je gevoel te gebruiken om deze inzichten te verkrijgen.

Osho Zen Tarot legging

De Osho Zen Tarot set bestaat uit 79 kaarten in plaats van de 78 kaarten in het normale Tarot deck. Het Osho Zen deck gaat niet af op de toekomst maar eerder het heden. Het spel brengt je in contact met jezelf en laat zien wat jouw bewustzijn op dit moment aangeeft. Het verschaft je inzichten waarmee je verder kan met jouw spirituele ontwikkeling.


Een Tarot legging online werkt dit wel?

Sinds het internet deel is geworden van het dagelijks leven is het ook mogelijk om een online tarot legging te doen. Vroeger ging dit altijd een-op-een maar nu is het mogelijk om vanuit je eigen huis een professionele tarotist de kaarten voor jou te laten leggen. De tarotist stemt in op jouw energie en zal hierdoor de juiste tarotkaarten kunnen trekken. Er zijn veel mensen die erg blij zijn met online tarot omdat het gewoon wat makkelijker is om even te bellen dan naar een tarotist toe te gaan.


Geïnteresseerd in een online Tarot legging?

Heel erg bedankt voor het lezen. Ben je geïnteresseerd geraakt in een online tarot legging? Heb je misschien vragen over de liefde of misschien wel over je geld, werk, studie of familiesituatie? Dan kan je altijd contact opnemen met één van de erkende consulenten op Spirit4U. Wees niet bang om je vraag te stellen want onze ervaren tarotisten zullen nergens van schrikken. Neem een kijkje op onze tarotisten pagina voor de beschikbare consulenten.