RELATIEADVIES

Wat zijn grootste killers van relaties. Op nummer een hebben wij het probleem dat man en vrouw elkaar niet begrijpen. Het is heel normaal, want mannen en vrouwen zijn nou eenmaal anders. Gelukkig hoef je je er niet altijd bij neer te leggen, want er zijn heel veel boeken met relatie advies geschreven hoe je elkaar beter kunt leren begrijpen.

De tweede reden om het uit te maken is de saaiheid. ‘Die man van mij is zo saaaaaaaaai…..’ Wat je daaraan kunt doen is bijvoorbeeld leuke dingen doen, zoals je vriendje of vriendinnetje verwennen, je vriendinnetje mooi maken met sexy lingerie, samen er even lekker tussenuit knijpen, of leuke evenementen zoals concerten opzoeken. Zo doe je tenminste nog leuke dingen met elkaar in de relatie

Op nummer drie hebben wij ontrouw, wat vaak resultaat is van nummer twee: saaiheid, en op nummer een: de verkeerde match: je begrijpt elkaar gewoon niet. Een enkele keer gebeurt het dat de concurrent zo verleidelijk is dat je geen kant meer op kunt.

Als laatste, but not least hebben we dat het niet loopt. Soms zijn mensen eigenlijk gewoon zo anders dat er ze eigenlijk heel weinig gemeen hebben. Vaak herken je dat doordat je gewoon door elkaar heen praat of dat je elkaar gewoon niet begrijpt, zoals nummertje een. Als je bijvoorbeeld zit te praten, dat de ander dan bijvoorbeeld iets geks terugzegt of erg raar reageert, kan bijvoorbeeld bijzonder irritant zijn. De enige interesses die men dan schijnt te hebben is het uiterlijke (fysieke) en de seks. Dit komt erg vaak voor, maar als er genoeg liefde is, dan is hier nog mee te leven. Mannen en vrouwen zijn immers gewoon anders.

Sommige vinden mensen het belangrijk in een relatie om op gelijk niveau of tred te zitten, en anderen vinden dat minder belangrijk. Op de lange termijn is het wel belangrijk om een goede band te hebben en om hier en daar ook wat water bij de wijn te doen om een beetje aan elkaar aan te passen: een beetje nemen, maar ook een beetje geven.

Mocht je er toch niet echt uitkomen in je relatie, dan kun je advies inwinnen bij professionele relatietherapeuten.