Pendelen:
Pendelen is eenvoudig gezegd het raadplegen van je onderbewuste voor het beantwoorden van je vragen door middel van een pendel. Een pendel is een voorwerp dat aan een draad hangt die je tussen je duim en wijsvinger vasthoud. Door middel van vragen aan je onderbewuste beweeg je onbewust de pendel een bepaalde richting op. Aan de hand van de beweging kan je je antwoord daaruit interpreteren.
Pendelen is dus uitermate geschikt voor het beantwoorden van persoonlijke vragen, het uitpendelen van de chakra's en het opsporen van lichamelijke aandoeningen.
De pendel kan uit diverse materialen bestaan, daar zijn geen bepaalde regels voor. Je kan op paranormale beurzen of new-age winkels allerlei soorten kopen of je maakt er zelf een.
Een pendel is iets persoonlijks, dus neem de tijd ervoor om een pendel uit te kiezen of te maken. Zorg ervoor dat het koord of ketting niet langer is als je onderarm.
70 80 procent van de meeste mensen kan pendelen. Pendelen is niet moeilijk en vraagt de juiste techniek en vooral veel oefening. Als je een pendel hebt dan kun je hem uittesten bij een waterkraan. Houd de pendel bij de kraan als het water stroomt. De pendel zal dan in beweging komen. Sluit je de kraan dan zal de pendel stilstaan. De pendel voelt de aanwezigheid van het water. Wichelroedelopen waarmee men water in de grond zoekt is ook een vorm van pendelen.

Als je voor de eerste keer de pendel gebruikt dan moet je hem eerst 'kalibreren', dat wil zeggen de pendel moet laten zien hoe die beweegt bij het geven van antwoorden. Voor het pendelen zul je wat regels in acht moeten nemen:
– kies een goede plek waar je relaxt kan zitten
– zet je voeten goed naast elkaar op de grond
– zet je elleboog op tafel en zorg ervoor dat je pols niet knikt, het moet in rechte lijn zijn met je arm
– zorg dat je ontspannen zit
– zorg ervoor dat je ontspannen en dat je hoofd leeg is van gedachten
– de pendel moet zo'n 3 tot 5 cm boven de tafel zweven
De pendel houd je vast tussen je duim en wijsvinger en zorg ervoor dat je hem stil houd. Vraag nu hardop of in gedachten aan de pendel om het signaal te geven voor 'ja'. De pendel zal dan een richting opgaan of draaien. Onthoud dit, want dit is dus de beweging die het gaat maken als het straks 'ja' als antwoord geeft. Het kan soms even duren voordat de pendel gaat bewegen.

Houd de pendel weer stil en vraag nu wat het signaal is voor 'nee'. Dit zal uiteraard een andere beweging moeten zijn.
Hetzelfde vraag je voor als het geen antwoord weet. Je hebt nu dus drie bewegingen als uitgangspunten voor het beantwoorden van je vragen.
De pendel is heel persoonlijk en onze eigen energie wordt op de pendel gericht. Het is daarom zaak om de pendel na gebruik te reinigen van alle overtollige energie. Het reinigen kan onder de kraan onder stromend water. Laat niet iemand anders je pendel gebruiken, reinig de pendel indien dat gebeurt.
De pendel bestaat al heel lang. Al eeuwen lang vragen de mensen hun onderbewuste om raad. Ons onderbewuste vangt en verwerkt meer informatie dan we zelf denken. Het kunnen ook paranormale signalen zijn. Via het pendelen leggen we een brug tussen ons bewuste en onderbewuste. Door de vraag te stellen geeft het onderbewuste het antwoord door middel van heel kleine spierbewegingen die niet zichtbaar zijn, maar tijdens laboratoriumproeven naar boven kwamen.
Een pendel is een hulpmiddel en wordt ook door paranormaal begaafden gebruikt om hun nog meer duidelijkheid te verschaffen.
Wat adviezen over het gebruik van de pendel:
– gebruik de pendel persoonlijk, reinig de pendel regelmatig zodat het vrij is van overtollige energie
– concentreer je op de punt van de pendel, ga niet de pendel benvloeden door zelf al de beweging in gedachten te nemen
– pendel in de rechterhand en zorg ervoor dat de linkerhand vingers bij elkaar zijn
– altijd in het begin kijken hoe de pendel beweegt op 'ja' en 'nee'
– bewaar de pendel met zorg
– gebruik de pendel als hulpmiddel, maar laat je leven niet leiden door antwoorden van de pendel. De pendel kan het ook wel eens mis hebben door allerlei invloeden
– gebruik de pendel alleen voor ja en nee antwoorden op vragen
– indien je vragen wilt stellen over iemand anders, vraag dan altijd eerst toestemming aan de betrokkene.