Kristal zien:

Van Nostradamus wordt gezegd dat hij in water, in een spiegel en in een kristallen bol keek om zijn bijzondere voorspellingen te doen. In Wookey Hole Caves in Somerset, Engeland heeft men bij archeologische opgravingen een vrouwenskelet van voor het Stenen Tijdperk gevonden. Opvallend was dat er bij de botten een prachtig gepolijste bol van gekristalliseerd graniet lag ter grootte van een basketbal. De enige verklaring die men hiervoor kon bedenken, was dat de bol gebruikt werd als magisch instrument. Van de Grieken is bekend dat ze zowel in water als in spiegels keken. En de Perzen keken in echte kristallen bollen. Er wordt ook wel beweerd dat de Maya,s en de Inca,s in kristal keken, alleen was dat nog geen bol.

Al deze attributen die men gebruikte om te kunnen helderzien zijn allen ijzerhoudend: water, inkt, steen, glas, spiegels. De Duitse scheikundige Baron Von Reichenbach(1780-1869) had daar een interessante theorie over.

Volgens hem waren alle natuurlijke voorwerpen, de mens en de aarde zelf omgeven met een aura die het gevolg zou zijn van een bepaalde kracht, een magnetisme, die in de voorwerpen, de mens en de aarde aanwezig zou zijn.Hij was er van overtuigd dat deze aurasubstantie net zo door de lucht zweeft als elektriciteit, warmte en licht.Een zichtbaar voorbeeld daarvan vond hij het noorderlicht. Als daarnaar kijkt, lijkt het alsof de aarde omgeven is door een enorme en kleurrijke aura met een lichtbron als stralend middelpunt.

Men is uiteindelijk bergkristal gaan gebruiken omdat men ontdekt heeft dat het bepaalde eigenschappen bezit die het helderzien bevorderen. Lang geleden dacht men dat bergkristal was ontstaan door water dat aan extreme kou was blootgesteld. Een kou die kouder was dan ijs, zodat het water een vaste stof werd. Een ander zeer oude theorie was dat dat juist kwam doordat het water aan extreme hitte was blootgesteld. Inmiddels weten we dat een bergkristal, net als andere edel-en halfedelstenen, in de diepte van de aarde ontstaat. De eigenschappen die bij de bergkristal horen zijn het bevorderen van concentratie en helderheid van geest, zaken die van belang zijn als je je bezighoudt met helderzien en in de toekomst kijken.
Kristal is zuiverend, versterkend en werkt als een soort 'vergrotende spiegel'. Het is dus heel geschikt om iemand zijn/haar eigen Wezen te laten zien en de Goddelijke Liefdeskracht te laten ervaren. Om weer in contact te komen met deze kracht en de mens zich te laten herinneren wie hij/zij werkelijk is, maakt kristal contact met de mens om hem/haar te helpen, genezing te brengen en te laten voelen wat ware Liefde is.