INTUITIEF TEKENEN:
Intuitief tekenen is tekenen vanuit je gevoel. Je tekent of schildert en luistert daarbij naar je innerlijke stem of een drang die je zegt welke kleur je moet gebruiken of welk lijntje er op papier moet komen te staan. Zo is mandala tekenen een vorm van intuitief tekenen maar daarbij teken je in een cirkel en een mandala is ook nog eens een meditatieve manier van tekenen.
Het zal voor de meesten van niet eenvoudig zijn om simpelweg te gaan zitten tekenen op gevoel. Toch kan zoiets heel onschuldig beginnen. Denk er maar eens aan als je aan de telefoon zit en je gaat zomaar wat op een papiertje zitten krabbelen wat toevallig voor je ligt.
Je zou kunnen mediteren van te voren als het bij je gevoel komen erg moeilijk is maar ook zou het loslaten van het rationeel denken een begin kunnen zijn. Hier geldt ook hoe meer je via je gevoel tekent hoe beter het gaat.
Intuitief tekenen geeft snel inzicht in onbewuste en bewuste patronen en reacties, vertelt heel veel over je emoties, zodat je de keuze kunt maken of je dit wilt veranderen voor jezelf en welke richting je wilt gaan in je leven.
Tijdens het tekenen krijg je inzicht in jezelf en in je eigen funtioneren. De beelden die je krijgt tijdens het mediteren kun je gebruiken als handvat bij het schilderen. Zo ontwikkel jij jezelf op een creatieve manier.