Horoscoop sterrenbeeld Weegschaal eigenschappen

Horoscoop Weegschaal Sterrenbeeld Spirit4U

Hier kan je een uitgebreide horoscoop van de Weegschaal lezen. Pak een lekkere kop thee of koffie om even rustig te lezen over jouw sterrenbeeld of misschien wel die van iemand anders. Veel plezier met lezen.

Geboortehoroscoop Weegschaal 23 September – 23 Oktober

Het Weegschaal-type staat voornamelijk onder de invloed van de planeet Venus, zoals inmiddels wel bekend heeft elk sterrenteken een bij hem horende planeet. De navolgende beschrijving geldt, zij het zeer beperkt voor mensen met een sterke Weegschaal invloed in hun persoonlijke horoscoop. Dus ook mensen die niet onder het teken weegschaal zijn geboren, maar b.v. weegschaal als ascendant hebben of de planeet Venus in het eerste huis enz. Hun karakter is zachtmoedig en eerlijk. Hun goedheid kan zelfs zover gaan, dat zij het laatste wat zij hebben weggeven zonder een tegenprestatie te vragen. Ze zijn buitengewoon sociaal voelend en hebben een open en eerlijk karakter.

Ze voelen zich thuis in een evenwichtige en harmonische omgeving, door de invloed van de planeet Venus zijn ze bovendien ontvankelijk voor innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het Weegschaal-type wil graag de paden effenen en de harmonie herstellen. Door hun diplomatie kunnen ze goed met iedereen opschieten. Opvallend is ook de goede smaak voor kleding en de inrichting van hun huis. Gevoelig, vatbaar en kwetsbaar voor ziekten zijn de nieren, de blaas de baarmoeder, lenden en liesstreek en het onderste gedeelte van de wervelkolom, soms zijn ook spataderen en stofwisselingsziekten mogelijk.

Beroepen die bij de Weegschaal passen

De specifieke beroepsvoorkeur ligt in het artistieke vlak. Deze mensen zijn ook vaak artistiek en wanneer deze mensen een ander beroep hebben, zijn ze toch privé altijd heel artistiek bezig. Geld rolt bij de weegschaal man makkelijk door de vingers, dit kan gemakkelijk tot verkwisting leiden. In het beroepsleven voelt de weegschaal man zich niet aangetrokken tot het verrichten van zwaar werk. Afwisseling in het werk is voor hem erg belangrijk. In de strijd om het harde bestaan blijken weegschaal mannen vaak week te zijn. Het ontbreekt hen vaak aan doorzettingsvermogen. Ook wordt door hun goedmoedigheid en edelmoedigheid vaak van hen geprofiteerd. Hun motto is leven en laten leven’.

De omgang met anderen

In de omgang met de mens zijn ze hoffelijk fijngevoelig en tactvol. Ze zijn vooral bekwaam in het bemiddelen en het voeren van gesprekken die het doel hebben de vrede te herstellen. In het nemen van besluiten zijn ze niet erg sterk, ze twijfelen heel sterk zal ik dit doen of zal ik dat doen, ook het vertrouwen in zichzelf is niet altijd even groot. Ze hebben een sterk ethisch gevoel, hun voorkeur gaat uit naar alles wat mooi en harmonieus is. Het weegschaal-type geniet van het mooie in de natuur, het prachtige van een landschap, het ruisen van een beek, het zingen van de vogels. Eenzaamheid is voor hen moeilijk te verwerken. Hij kan niet buiten persoonlijke contacten. Contacten zijn snel gelegd en sympathieën snel opgevat, zoals gezegd is men bedreven in het omgaan met mensen.

Kenmerken van de Weegschaal man

De mannelijke weegschaal streeft naar harmonie en rechtvaardigheid. Hij is zorgzaam, oprecht en fair in zijn werk en gezinsleven. Hij is vaak een echte charmeur en maakt indruk op een vrouwenhart. Zijn vermogen om liefde te geven omvat alle niveaus van zijn gevoel, van de echte liefdesroes tot de platonische verering. Hij is uiterst fijngevoelig in zijn liefdesrelaties, verwacht echter het zelfde van zijn partner. Hij heeft het vermogen, vele dingen, vooral dat wat onaangenaam is, te vergeten.

Kenmerken van de vrouwelijke Weegschaal

Het vrouwelijke Weegschaal-type heeft een innemende bekoorlijkheid haar lichaam is uitgesproken vrouwelijk. Hierdoor is de weegschaal vrouw charmant en trekt sterk mannen naar zich toe. Ze beschikt over een soort aantrekkingskracht waarvoor mannen snel bezwijken. Haar echtelijke trouw kan daardoor enigszins in gevaar komen. Wanneer niet een heel innige liefde haar aan haar partner bindt, kan zij een amoureus leven leiden waarin de flirt een grote rol speelt. Door de Venus invloed houdt zij van gezelligheid, huishoudelijk werk word duidelijk minder hoog aangeslagen. Aan onrechtvaardigheid en onenigheid heeft zij een enorme hekel.

Welk sterrenbeeld past bij de Weegschaal?

Harmonie is mogelijk met de tekens Tweelingen, Waterman, Boog-schutter en de Leeuw. Minder gunstig zouden zijn de tekens Ram Steenbok en de Kreeft.

Samenvatting van de kenmerken

Nu nog even de algemenen kenmerken van de weegschaal op een rij. De uitwerking op het karakter is aantrekkelijk, bescheiden vriendelijk en in staat zich aan te passen hulpvaardig oprecht en diplomatiek soms zijn ze wat te luchthartig lichtzinnig gemakzuchtig en lichtgelovig. Het persoonlijk optreden is aangenaam, hoffelijk en tactvol vriendelijk aardig en met goede manieren soms wat te nonchalant of gemakzuchtig. Het denken is gevoelsmatig, poëtisch kunstzinnig en creatief soms wat lichtzinnig en oppervlakkig. Het voelen is esthetisch, zuiver, liefdevol maar soms ook wel wat lichtgeraakt en behaagziek. De wil streeft naar evenwicht en harmonie het streven naar vrede. Doordat de kracht vaak ontbreekt om werkelijk iets te bevestigen of te ontkennen accepteert men vaak veel en draagt het gelaten. Bij het handelen ligt het asceet op het gevoel en speelse het hoffelijke en tactvolle, maar ze zijn vaak te gemakzuchtig en laten over zich heen wandelen.

Edelstenen bij de Weegschaal

Dan nu de edelstenen die bij dit type zouden passen, de helderblauwe saffier, agaat, smaragd, turkoois en parels.

Meer weten over je toekomst?

Wil je meer weten over de horoscoop van de Weegschaal of over jouw toekomst? Dan kan je altijd een gesprek aangaan met een van onze onze professionele astrologen, tarotistenmediums of paragnosten.