Horoscoop sterrenbeeld Boogschutter eigenschappen

Horoscoop Boogschutter Sterrenbeeld Spirit4U

Hier kan je een uitgebreide horoscoop van de Boogschutter lezen. Pak een lekkere kop thee of koffie om even rustig te lezen over de eigenschappen van jouw sterrenbeeld of misschien wel die van iemand anders. Veel plezier met lezen.

Geboortehoroscoop Boogschutter 22 November – 22 December

De horoscoop van het Boogschutter-type staat onder invloed van de planeet Jupiter. Dit maakt, dat zij uiterlijk meestal tamelijk rustig zijn, maar innerlijk zeer gevoelig, ofschoon zij dit naar buiten niet zo laten blijken. In liefdeszaken hebben zij iets vurigs in hun aard en zijn zij warmbloedig, maar hun verstand zorgt ervoor dat dit binnen de vereiste grenzen blijft, hebben een rechtschapen karakter, doen het goede om wille van het goede. Zij hebben bepaald iets profetisch in zich; in het dagelijks leven zijn zij daarom vaak in staat hun eigen innerlijke ingevingen te volgen en stellen voor alles rust en behaaglijkheid op prijs; de keerzijde daarvan is dat het aan besluitvaardigheid ontbreekt.

Zij zijn er zeer op bedacht vrij en onafhankelijk hun leven vorm en gestalte te geven, ook kunnen ze zeer openhartig tegen de andere sekse zijn, wat vaak verkeerd uitgelegd wordt. Zij volgen de drang van hun hart, dat wat hun gevoel hun ingeeft zonder altijd het verstand in te schakelen; daarbij zijn zij altijd vredelievend, attent, toegevend, open en eerlijk. Verstandelijk reiken ze boven de middelmaat. Zij zijn vindingrijk en zijn zelfs geniaal, vooral in hun liberale, libertijnse gedachtengangen.

Enthousiast en instinctief

Het Boogschutter sterrenbeeld is een verzamelaar. Hij kan een verzamelaar zijn van boeken, bierviltjes, briefjes met aantekeningen enz.  – zijn zakken zijn altijd vol – ook dieren, het liefst uit uitheemse landen, worden door hem gekoesterd en verzorgd. Wee hem, die aan deze verzameling komt of deze verplaatst. De horoscoop van de Boogschutter zegt dat hij deze dingen in zijn bezit heeft omdat hij er niet buiten kan. De werkelijke aard van de Boogschutter wordt allereerst getypeerd door zijn enthousiasme. Hij kent de verleidingen en verlokkingen van het leven en begint al vroeg ze te begrijpen en te overwinnen. Vanuit een bijna instinctief innerlijk weten verkrijgt hij een grote mate van goedheid en een inzicht dat op diep weten berust. Hij is traditioneel ingesteld en houdt van tradities. Het zijn hartstochtelijke voorvechters van het recht en de zedelijke zuiverheid.

Goedhartig en oprecht

De ‘ware’ Boogschutter staat altijd klaar met zijn warme hartelijkheid; hij is goedhartig en oprecht, volkomen openstaand voor de vibraties van het leven en heeft oog voor schoonheid en harmonie. Zijn inzicht is intuïtief gericht. Het meest opvallende kenmerk van zijn karakter is de volledige erkenning van het gezag. De Boogschutter die zich negatief ontwikkelt wordt daarentegen een sofist, de diepe gevoelens leiden tot sentimentaliteit, uit geloof ontstaat ongeloof, rechtvaardigheid wordt huichelarij. Zijn innerlijke leegte probeert hij door het plegen van plagiaat en het na apen van allerlei dingen te verbergen; hij pronkt graag met andermans veren.

Hun sterke behoefte aan beweging doet hen telkens weer op reis gaan. Sport en wandelen ligt hen wel. Zij houden zeer van dieren; ook voor natuurwetenschappen en verdere studies hebben zij veel aanleg. Het Boogschutter-type weet altijd wat het beste voor iedereen is; hij is ook niet bedeesd dit openlijk te zeggen. Hij is meestal de leider, de anderen zijn volgelingen. Daar zijn geen vragen naar het waarom, enkel het er achteraan lopen is beslissend. Hij kan ook wel eens een verkeerde richting inslaan, ook dat komt voor. Wanneer men besluit met een Boogschutter-mens op weg te gaan moet men wel zijn thermosfles en proviand meenemen; het is nl. mogelijk dat men op de plaats van bestemming niet aankomt omdat hij geen oriënteringsgevoel heeft.

De lichamelijke gezondheid

Lichamelijk corresponderen de personen van het horoscoop type Boogschutter met de heupen, de dijen, lever, spierstelsel ), de ademhaling, het zenuwstelsel, de liesstreek, rug, lenden en het aderstelsel. Men is vatbaar voor reuma, jicht, spit in de rug, verstuikingen en sportblessures. Ook de longen kunnen aangetast worden, scheurtjes in de gewrichtsbanden, spierverrekkingen, verlammingen, dijbreuken, gewrichtspijnen en handicaps bij het lopen. Het Boogschutter-type heeft een taai weerstandsvermogen; hij komt snel weer op verhaal. Hierdoor laat hij zich in vele gevallen misleiden tot extreme manieren van leven. Hij die matig en verstandig leeft, kan zeer oud worden en blijft zelfs op leeftijd in velerlei opzicht fit. Het lichaam van een Boogschutter heeft veel zuurstof nodig; ademhalings- oefeningen zijn daarom aan te bevelen. Het beste medicijn is: wandelen. Een zekere lust tot avonturieren gaat vaak gepaard met een zorgeloos ontbreken van verantwoordelijkheidsgevoel.

Beroepen die bij de Boogschutter passen

Mensen van het Boogschutter sterrenbeeld neigen beroepsmatig naar een ongebonden leven, het liefst in de vrije natuur waarmee zij zich gevoelsmatig sterk verbonden weten. Alle beroepen, die hen dichter bij dit doel brengen zijn in dit opzicht veelbelovend. De Boogschutter heeft specifieke kwaliteiten. Hij heeft een fijne neus voor zaken die de moeite waard zijn.. Hierdoor en door zijn sterke reislust en ook door veranderingen in de loop van zijn ontwikkeling wordt menige verandering van beroep begrijpelijk.

Boogschutter-mannen treft men aan in het zakenleven en de industrie, bij import en export en bij buitenlandse vertegenwoordigingen. Ook het juridische vlak trekt hen sterk (rechters en advocaten). Voor Boogschutter-vrouwen zijn van belang: talen, sport, les geven, sociale beroepen, arts, verslaggeefster, buitenland-vertegenwoordigster, verkoopster, dierenverzorgster, reisbureau agentschap en ook artiesten. De Boogschutter heeft een voorkeur voor werk dat hij naar eigen inzicht kan regelen; vaste geregelde kantooruren kan hij moeilijk verdragen.

De eigenschappen van de Boogschutter man

De Boogschutter man heeft een vurige natuur, zijn liefde is ook altijd hartstochtelijk. Hij heeft veel succes bij vrouwen en is in het algemeen licht ontvlambaar. Heeft hij eenmaal vlam gevat, dat gaat hij uiterst impulsief te werk. Hij maakt van zijn bedoelingen geen geheim. Zijn enthousiasme houdt een gevaar in voor zijn trouw en dit moet wel de nodige aandacht hebben. Waar hij iets nieuws vindt, spreekt hem dat aan; het onbekende heeft voor hem een onweerstaanbare bekoring.

Zijn vrijheidsdrang is zeer sterk en de enige manier om hem naar het stadhuis te krijgen is, hem te zeggen dat men hem helemaal niet aardig vindt. Hij zal dan namelijk zich volledig inzetten om zijn partner van gevoelens te doen veranderen, het levende bewijs van zijn genegenheid te veroveren. In het huwelijk moet men met bedachtzaamheid met hem omgaan, omdat hem het trouw zijn aan een ander qua aanleg doorgaans moeilijk valt. Verstandige vrouwen zullen hem echter zijn neiging tot kleine flirts niet kwalijk nemen en hem – minstens voor het oog – de vrijheid laten die hij zich wenst.

Kenmerken van de vrouwelijke Boogschutter

Boogschutter-vrouwen zijn in hun gedrag niet anders dan de Boogschutter- mannen. Het is in het algemeen niet hun uitzonderlijke hartstocht, die hen steeds weer tot nieuwe avonturen verleidt, maar veeleer hun ontembare vrijheidsdrang en hun neiging zoveel mogelijk bewonderd te worden. Daardoor blijft het meestal bij oppervlakkige flirts en doordat zij tegelijkertijd aan gewoonte en traditie vasthoudt, is zij meestal een ideale echtgenote, maar dan moet men vooral niet proberen haar aanspraak te verminderen op wat zij haar eigen leventje noemt. Zij is een rasechte optimist. Zij noemt de dingen openhartig bij hun naam. Hun opmerkingen en vragen kunnen vaak onaangenaam en pijnlijk zijn. Zij speelt graag; de loterij en andere kansspelen trekken haar zeer en zij houdt ervan haar eigen gang te gaan.

De vrouw houdt van gezelligheid

De Boogschutter-vrouw behoort niet tot die vrouwen die hun mond houden. Haar vrijmoedige openhartigheid leidt natuurlijk vaak tot ergernis, conflicten en misverstanden. Zelden zijn ze ongelukkig, huilen doen ze praktisch nooit. Wanneer iets hen aan het hart gaat zullen zij het niet laten merken. Hun gevoel voor recht en onrecht bij een goede aanleg is groot . Bij een minder goede aanleg zijn verkeerde meningen, onrechtvaardigheid, besluiteloosheid (als gevolg van het weifelend gevoel) beïnvloeding, mogelijk. Zelfs duidelijk eigen ongelijk wordt anderen dan nog in de schoenen geschoven bij gebrek aan helder inzicht van de eigen aanleg.

De boogschutter vrouwen hebben een aangename belangstelling voor alles wat door het materiële in het leven te genieten valt, of het nu zinnelijkheid is, of tafelgenoegens (eten en drinken wordt door hen hooglijk gewaardeerd), of het reizen en gezelligheid. Ze vindt het gruwelijk wanneer zij stof moet afnemen en andere huishoudelijke karweitjes moeten opknappen. Zij kan zichzelf overwinnen en haar huishouding tot in de puntjes verzorgen. Met de kookkunst van de Boogschutter is het niet veel anders gesteld. De meeste vrouwen van dit teken staan niet graag in de keuken. Eén ding kan zij echter: een uitstekend dessert verzorgen. Zij heeft in het algemeen geen persoonlijke eerzucht; zij wil slechts leven. Als mens willen zij niet ‘apart’ zijn of worden. Als het weliswaar om een bijzondere zaak gaat kunnen zij een ijver aan de dag leggen, die soms bepaald onverklaarbaar of onbegrijpelijk aandoet.

Welk sterrenbeeld past bij de Schorpioen?

Harmonisch voor de horoscoop van de Boogschutter zijn de tekens: Ram (21 maart tot 20 april), Leeuw (23 juli tot 23 augustus), Waterman (21 januari tot 19 februari) en Weegschaal (24 september tot 23 oktober). Minder gunstig zijn de tekens Tweelingen (22 mei tot 21 juni), Vissen (20 februari tot 20 maart) en Maagd (24 augustus tot 23 september). Edelstenen die bij dit teken passen zijn de donkerblauwe saffier, turkoois, amethist en de lapis lazuli zouden passen zijn de Robijn de jaspis en de ijzer-steen.

Meer weten over je toekomst?

Wil je meer weten over de horoscoop van de Boogschutter of over jouw toekomst? Dan kan je altijd een gesprek aangaan met een van onze onze professionele astrologen, tarotistenmediums of paragnosten.