Ieder mens heeft ??n of meer gidsen die voor een speciaal doel bij een persoon aanwezig zijn. Gidsen zijn bij ons om te helpen wanneer dat nodig is. Veel mensen zijn nieuwsgierig hoe hun gids eruit ziet en waarom hij/zij juist hen uitgekozen heeft. Hiertoe kan via een medium contact gemaakt worden met je gids.
Ook kun je via meditatie kennis maken met je gidsen.
Een gids is iemand die wel op de aarde geleefd heeft als mens en hij of zij kan bijvoorbeeld een ver familielid van jou zijn of een hele oude vriend van de aarde tijdens een ander leven.
Als we het over gidsen hebben dan hebben we het over personen die zijn overgegaan en die je in dit leven weer kunnen begeleiden of een deel daarvan. Een gids hoeft per definitie niet in elk leven die je op aarde meemaakt bij je te zijn. Een gids kan 'vrouwelijk' zijn, maar ook 'mannelijk'. Gidsen zijn mensen zonder stoffelijk lichaam. Ze zijn altijd bij ons, al vanaf onze geboorte en reeds lang daarvoor.
Je hoofdgids is iemand waar je al eens een leven mee gehad hebt en toen een innige band mee had. Het is een oeroude ziel die niet meer incarneert en je begeleider is voor altijd.
Hulpgidsen zijn mensen die je in dit leven hebt gekend en waar je een innige band mee gehad hebt. Het kan ook iemand zijn uit een vorig leven…hoeft niet perse een familielid te zijn, een vriend of vriendin kan ook. Ze zijn er om je voor een korte, of langere, tijd te begeleiden en je door moeilijke periodes heen te helpen.
Al hoor of zie je ze niet, zij doen toch hun werk. En zeker hun hoofdtaak. En dat is jou beschermen/begeleiden. Zit je met een belangrijke vraag? Vraag het maar. Probeer hem/haar te horen. Maar raak niet gestresst als je niets hoort. Hij kan jou toch wel bereiken. Vaak krijg je in je slaap antwoord, je wordt wakker en je weet zomaar het antwoord. Waar denk je komt dat vandaan? Natuurlijk dat heeft je gids je in de nacht in je oor gefluisterd. Je bent dan totaal ontspannen, en veel beter te bereiken.Dus als het echt nodig is dat jij iets van hem mag weten, dan doet je gids het via deze weg of je gids laat je er over dromen.