Energetisch werken heeft vele voordelen. Het zuivert je lichaam van blokkades, ontspant en vitaliseert. Zo herstelt het de eenheid van lichaam en geest.
Energetisch werken helpt je om beter te voelen en communicatie tussen mensen direct waar te nemen.

Er zijn vele vormen van energetisch werk. Denk aan Reiki, Magnetiseren, Lichtwerk, Aura- en Chakrahealing enz.
Aura- en chakrahealing
Door middel van liefdevolle universele energie, reinigen met energiestromen via de handen de chakras en je aura in diverse lagen van je energielichamen opdat je zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel meer evenwicht zult ervaren.
Lichtwerk
Deze vorm opent je om je lichtlichaam te activeren zodat je meer licht in je energieveld opneemt en uitstraalt. Licht heeft een transformerende werking. Als je licht toelaat in je fysieke lichaam, wordt het gezonder, stralender, vitaler. Als je licht toelaat in je emotionele lichaam, wordt je emotionele leven meer gevuld met zielenkwaliteiten als vreugde, compassie, liefde, eenheid, verbondenheid. Als je licht toelaat in je mentale lichaam, wordt je denken helderder, rustiger, creatiever en sta je meer open voor hogere inzichten en intutie.
Magnetiseren
Dit is een methode (grondlegger arts Dr. Mesmer) die werkt op de energievelden en energiebanen die wij om en in ons lichaam hebben. Magnetiseren is het overbrengen van energie via de handen. Tijdens een behandeling is het mogelijk om blokkades of verstoringen op te sporen en vervolgens op deze plaatsen energie toe te voegen of juist af te nemen. Tevens kunnen de energiestromen in het lichaam zodanig worden bewerkt dat pijn verminderd of zelfs geheel weggenomen kan worden.
Reiki
Reiki: het woord betekent Universele (Rei) Levensenergie (Ki) (ook wel Chi of Prana genoemd) Reiki is een hulp om jezelf te doen terugkeren tot eenheid van lichaam en geest door middel van inwijdingen (initiaties). Door deze inwijdingen worden de zenuwbanen, waardoor de energie stroomt, versterkt, het contact met de aarde hersteld, angst vermindert en je zelfvertrouwen hernieuwt zich. Reiki is een techniek binnen de handoplegging. Reiki is een natuurlijke methode ter ondersteuning van de reguliere geneeskunst of therapien.