Wat is een Aura?
De aura is je eigen, persoonlijke energie die bestaat uit elektromagnetische deeltjes die in meerdere lagen van het lichaam straalt.
Elk levend wezen heeft een auro.
De aura is je levenskracht en vormt een afspiegeling van alke aspecten van je lichaam, ziel en geest.
Het woord 'aura' komt uit het Grieks en betekent 'briesje' of 'lucht'.
Dit is de lucht of energie die van je lichaam straalt.
Stenen, bergen en levenloze voorwerpen zijn ook doordrongen van deze energie; het is de levensadem van de wereld, de universele energie en de levenskracht van de kosmos.

Deze levensenergie die van elk levend wezen afstraalt, kan tegenwoordig met speciale instrumenten worden gemeten en wordt doorgaans zichtbaar gemaakt met behulp van foto?s of technieken waarbij de aura in beeld wordt gebracht.

De Kroatische ingenieur en uitvinder van de moderne elektriciteit, Nikola Tesla, was de eerste mens die er in slaagde de aura te fotograferen.
In 1939 kwamen de Russische wetenschappers Semyon en Valentina Kirlian door middel van de ontwikkeling van Tesla?s techniek tot de ontdekking van een eenvoudigere methode om de aura te fotograferen via het gebruik van elektrische platen die stroom afgeven. Deze methode wordt tot op heden gebruikt.
In 1980 kwam de uitvinder Guy Coggins met een nieuwe techniek die de naam aura-imaging meekreeg.

De kleuren van je aura zijn trillingen van energie. De kleuren die door het menselijk ook kunnen worden waargenomen lopen in trilling uiteen van de laagste tot de hoogste:
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Indigo
Violet

In de loop der eeuwen is men bepaalde kenmerken met kleuren gaan associeren. Kleuren zeggen iets over je algemene toestand en over het beeld van je aura.
Mensen met een sterk ontwikkelde intuitie kunnen zien hoe iemands kleuren, afhankelijk van zijn of haar holistische toestand, in elkaar overvloeien en veranderen.
Elke kleur in de aura weerspiegelt een bepaalde kwaliteit van je persoonlijkheid, stemmingen en emoties.

De tien basiskleuren:

VIOLET Spirituele groei, voorstellingsvermogen

LAVENDEL De magische luchthartigheid

TURQOISE Inspiratie, idealen

BLAUW Intuitie, sensitiviteit

AQUAMARIJN Vrijheid, medeleven

DONKERGROEN Groei, evenwicht, ambitie

GEEL Opwinding, optimisme, mentale helderheid

ORANJE Creativiteit, originaliteit, motivatie

ROZE Tederheid, romantische liefde, verlangen

ROOD Macht, uitdaging, hartstocht, actie.

Beschouw de bovenstaande kleuren alleen als algemene aanwijzing, want je aurakleuren zijn heel persoonlijk en de manier waarop de die kleuren laat zien is eveneens iets heel persoonlijks.
Tijdens een aurareading wordt je energieveld 'gelezen'. In dit energieveld ligt al je informatie opgeslagen en hoe die zich in je persoonlijkheid lichamelijk, emotioneel en mentaal uitdrukt.
Reading brengt verheldering over je geblokkeerde gedragspatronen, je tekortgedachten alsook over je groeimogelijkheden en je capaciteiten.